Segítség! Külföldről szervezem az esküvőmet!

Menyasszonyi Kisokos 8. rész

… avagy mit tehet egy nő, ha külföldre sodorta a sors, de idehaza esküdne? Kalandvágyó menyasszonyok figyelem! 🙂

Évről-évre több párral dolgozunk együtt, akik külföldről szervezik az esküvőjüket, keresik az esküvői fotósukat. Látjuk, hogy nekik mennyire más maga a folyamat, amely során összeáll a teljes esküvő, így meginterjúvoltunk egy már férjnél levő, de az esküvőjét külföldről szervező menyasszonyt nektek, hogy ti is láthassátok miben más ez és hol vannak a buktatók, mire érdemes figyelni. Jöjjön tehát néhány hasznos tipp és trükk, tanács és meglátás a magyarországi, de egyben külföldi esküvők kapcsán!

És innentől átadjuk a volt menyasszonyunknak a szót. 🙂

„Miben más külföldről szervezkedni, mint itthonról? Szinte mindenben. 🙂 Sok magyar barátnőm egy őrült rohanáshoz hasonlította az itthonról szervezett Nagy Napjának előkészületeit, de ha az őrült rohanás, akkor mindezt külföldről véghezvinni olyan, mint egy tornádó: tudod mikor és hol csap le és ott kő kövön nem marad. 🙂 Na, de komolyra fordítva a szót, tényleg koncentráltabb a szervezés, hiszen eleve el kell döntened, hogy mi az, ami miatt haza kell egyáltalán jönni, és ki kell találni, hogy mindezek milyen sorrendben bonyolítod le. Muszáj tömbösíteni, hiszen a kötelező rokonlátogatással tarkított itthon töltött 1-1 hetek nem teszik lehetővé, hogy körút összes esküvői ruhaszalonját felkeresd kedved szerint vagy végtelen számú templomot megnézzél. Mikor én itthon voltam, akkor az adott hétnek tematikája volt: ez pl. a ruha és templom hét, ha legközelebb jövök, akkor lesz haj és cipő, stb., stb. Szerencsére ma már elég sok információ elérhető a neten, így azért konkrétabb elképzelésekkel a kezemben tudtam mindig jönni szervezkedni.

Ami nehéz, az a nagy nyomás, hogy ha x nap elteltével valamit nem sikerült itthon elintézni a tervekkel ellentétben, akkor mi van. Pl. megnéztem 5 helyszínt, de többre nincs időm, akkor muszáj volt kompromisszumot kötni eggyel az ötből. Sokat segített az, hogy rengeteget telefonáltam kintről és sok olyan kérdést már előre tudtam tisztázni a kinézett szolgáltatókkal, amit normál esetben itthon személyesen tettem volna fel az első találkozó alkalmával és ez is szűkítette előre a kört, segítette a választást. Valahol talán jó is ez az időhiány, hiszen kényszerít dönteni, nem lehet a végtelenségig lamentálni a ikszedik ruhán vagy kiegészítőn, szalvétán vagy koktélon.

Nagyon javaslom, hogy akivel csak tudtok, beszéljetek akár telefonon, akár Skype-n mielőtt eljöttök akár találkozni vele. Nekünk volt olyan szolgáltatónk, akivel Skype-n sikerült minden megbeszélni és azért nem vett el az amúgy is csekély itthon töltött időmből, hogy még vele is találkozzak.

Ami különösen nehéz volt nekünk, az az esküvői tánc megtanulása, hiszen itthon összesen kétszer tudtunk elmenni az oktatóhoz, és így kellett megtanulnunk mindent, amit más sok-sok alkalom alatt rak a fejében össze. Összességében viszont megérte, mert nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy így is sikerült! 🙂

A legfontosabb tippem az lenne, hogy ügyeljetek arra, hogy biztosan itthon legyetek a számotokra legfontosabb döntésekhez. Ez mindenkinek más, de mindenki nagyjából sejti mi (pl. templom kiválasztása, stb.) Fontos, hogy a számodra legfontosabb dolgok stimmeljenek, a többiből könnyebb engedni.

És ami még szintén nagyon fontos, az az, hogy ne aggódjatok, bármennyire is nehéz kintről esküvőt szervezni, a legnehezebb részen a szervezés kezdetére már túl vagytok: megtaláltátok életek párját! 🙂 A többi pedig kitartás, össze fog állni!”

Olyan fotóst keresel, akivel könnyű lesz külföldről együtt dolgozni, egyeztetni? Nekünk nem probléma az online egyeztetés, szerződéskötés, számlázás, kapcsolattartás. Szeretni fogsz velünk dolgozni! 😉 És hogy milyen képeket készítünk? Nézd meg az esküvői- és jegyes galériánkat itt: http://lifeography.hu/portfolio/

Ha tetszenek a képek, kövesd a Facebook oldalunkat is! https://www.facebook.com/lifeography.hu/

Kövess be minket Instagrammon is itt: https://www.instagram.com/lifeographyhu/

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Az itt található képek és tartalmak a Lifeography.hu tulajdonában vannak.