Menyasszonyi Kisokos 5. rész

Menyasszonyi Kisokos

Menyasszonyi Kisokos 5. rész

Folytatjuk népszerű sorozatunkat! 🙂 Ismét megkérdeztünk nektek két belevaló volt arát, hogy tanulhassatok az ő tapasztalataikból és ti könnyebben vegyétek majd az esküvőszervezésben és az esküvő napján felmerülő akadályokat. A tippek forrása ma B. és E. 🙂

1: Mi az, amit így utólag másképp csinálnál az esküvőszervezésben/a Nagy Napon?

B: “Pár apróságot csinálnék másképp:  Egyeztetnék a felszolgálókkal, hogy ugye tudják hogy a marcipán tortát TILOS hűtőkamrában tárolni:D
Egy esküvői sminkes táskát készítsünk össze: smink, nedves törlő, pótcipő, biztostű, tű és cérna, ruha színének megfelelő…stb. ( szerencsére az étteremben volt biztostű. 😀 Mi ezt hagytuk otthon:D). Gyakorolnám a bevonulást kicsit, én azt hittem érezni fogom, visszanézve konkrétan beszaladtam a templomba, édesapa alig bírta velem a tempót. 😉

E: “Odafigyelnék rá, hogy ne felejtsem el lecsatolni a ruhám uszályát a nagy rohanás miatt a templomi szertartás kezdete előtt. Mondjuk a fátylamat meg konkrétan otthon felejtettem induláskor, szóval lehet erre is érdemes lett volna odafigyelni… 🙂 A vőfélynél ragaszkodnék valami videóanyaghoz, ahol láthatom mit csinál, mert nem néztük meg élőben (évekkel ezelőtt láttam egyszer hogyan dolgozik, azt hittük olyan lesz, de nem, sokkal rosszabb volt). A nagy kavarodásban már, ami a szervezés utolsó hetei voltak, nem foglalkoztunk a vőféllyel és utólag a vendégeink is azt mondták, nem volt olyan ügyes. Erre most odafigyelnék, mert a baromi fontos a szerepe amúgy, az ember ebbe sokszor bele se gondol. Plusz próbálnám én is menedzselni az időt, mindent nagyobb ráhagyással terveznék, mert mi nagyon megcsúsztunk kb. mindenben és jó lett volna, ha emiatt nem marad ki egy-két dolog a tervezettekből.”

2: Mi az, ami kifejezetten jó döntésnek bizonyult utólag, ezért javaslod másnak is?

B: “Sokat segít egy profi vőfély, megéri azt a pénzt! Imádtam, hogy csak a templomban láthatott a férjem a ruhában. Barátokkal,rokonokkal dekorálni az éttermet. Na és a férjem EXCEL táblázata, én először kinevettem,de meglepően sokat segített rendszerezni a teendőket! Plusz jó döntés volt, hogy nem terveztük évekig! 3 hónap alatt leszerveztük, ha több időnk van még négyszer, ötször megcsavartuk volna, hisz mindig lehet finomítani, de olykor felesleges!”

E: “Fagyipult desszertnek. Koktélbár (úristen, akkora sikere volt, majd szétszedték a népek a koktélost. :)). Figyeltünk arra, hogy legyen program is a lagzin szórakoztatásnak, de nem hagyományos, hanem inkább modern, olyan, ami bevonja az vendégeket is a dolgokat. Ezt is imádták. DJ zenekar helyett (szigorú sramli tilalommal – tele is volt a tánctér hajnalig). A legjobb döntés viszont az volt, hogy igent mondtam a férjemnek – ezt minden arának javaslom. ;)”

3: Ha egy tanácsot adhatnál annak, aki az esküvője előtt áll, mi lenne az?

B: “Amikor elhozod a ruhád, mindenképp búj bele még egyszer, biztos,ami biztos! Jobb ha a profi varrónő igazít még rajta, mint egy amatőr( bár nekünk ebben is szerencsénk volt, köszi Viki;)
Fontos: egyél pár falatot a ceremónia előtt!!! Talán a legfontosabb, ne felejtsd el élvezni, persze vannak feszült pillanatok, és sok mindenre kell figyelni, de ez a mi és a családunk nagy napja.”

E: “Ne aggódj annyi mindenen, tök felesleges! A rokonok egy része hülye lesz, a barátok, ismerősök közül lesznek körülményeskedők, az esküvő napján lesznek bakik, lehet, hogy remegni fog a hangod a templomban vagy folyton huzigálni kell felfele a ruhádat a mellrészénél, de úgysem ezekre fogsz emlékezni (na jó, a rokonok hülyeségeire egy darabig még emlékezni fogsz… ;)), hanem arra a meleg érzésre, amikor a gyűrűt felhúztátok egymás kezére. Meg, hogy mennyire fáradt voltál a nap végén. Meg hogy mennyi dolgod volt utána még. Meg hogy… lehet nem is olyan nagy baj, hogy elvileg egyszer van ilyen az ember életében? ;)))”

Olvastad már a korábbi rész tanácsait is? Klikk ide a többi tippért: http://lifeography.hu/2016/07/11/volt-menyasszonyok-tanacsai-avagy-mire-figyelj-az-eskuvoddel-kapcsolatban/

Érdekel mi hogyan látjuk az esküvőket? Nézd meg esküvői galériánkat itt: http://lifeography.hu/gallery/eskuvoi_galeria/

Kövess minket a Facebookon is, hogy értesülhess újabb híreinkről, akciónkről: https://www.facebook.com/lifeography.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Az itt található képek és tartalmak a Lifeography.hu tulajdonában vannak.