Hogyan készüljünk egy fotózásra?

Menyasszonyi Kisokos 3. rész:

Mindenki szeretne a lehető legjobban kinézni a róla készült képeken. Ehhez a legelső lépés a számodra legmegfelelőbb és legjobb fotós megtalálása, de van még számtalan trükk, amikkel érdemes élned, hogy az elkészült képeken a legjobb formádat tudd adni!
Menyasszonyi Kisokosunk következő részében olyan tippeket gyűjtöttünk össze, ami nem csak menyasszonyoknak, hanem mindenkinek hasznos lehet, aki fotózásra készül.

Mire érdemes tehát időt szánni még a képek elkészülte előtt?

Foglalkozz a bőröddel!

TEDD:

 • Engedélyezz egy kis extra kényeztetést a bőrödnek! Ez lehet a bevált kozmetikusodnál egy kezelés (minimum egy héttel a fotózás előtt!), vagy egy jó arcradír otthon (ezt se a fotózás előtt este, inkább előtte!), egy jó hidratáló maszk… Csupán a kísérletezést az új dolgokkal hanyagold inkább, vagyis inkább hagyj rá időt jóval a fotózás előtt, hogy bármilyen esetleges érzékenységi reakció esetén bőven legyen még a bőrödnek ideje visszatalálni önmagához.
 • Ne ess túlzásokba a sminkben! Amennyiben teheted (pl. menyasszony vagy és belefér), bízd profira kérdést, és mindenképpen kérj próbasminket – így tesztelni tudod, tényleg ki fogja-e bírni hajnalig az arcodon a festék, illetve többféle fényviszony között is látod majd és könnyebben tudsz rajta még változtatni, ha nem tetszik pl. esti fénynél. Nem csak esküvői fotózás előtt érdemes a sminkre az energiát és az időt rászánni, és a férfiakon is hasznos egy kis púder a képek készülte előtt. Persze mindent csak szolidan!

NE TEDD:

 • Ne nyomkodj semmit rajta otthon! Különösen ne a fotózást megelőző napokban. Hiába feded el, a búb az búb. Nincs az a korrektor, ami 100%-osan el tudná fedni.
 • Ne menj napozni, szolizni a fotózást megelőző napokban. Lehet, hogy ezerszer nem volt semmi gondod a napozással, de ha most az egyszer pont lesz… Nem éri meg.

Nézzük az arcot!

TEDD:

 • Ne feledkezz el a szemöldöködről! Nem hiába hívják az arc keretének. Ha nem vagy biztos benne milyen forma áll neked jól, inkább bízd profira, de a fotózás előtt érdemes foglalkozni vele – sokkal szebb leszel a képeken. Ne feledkezzünk el a kedves férfiakról sem – nyugodtan igazítsatok ti is a brezsnyevi túlburjánzásokon is – de itt is igaz, hogy ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább kérj segítséget valakitől, aki ért hozzá!
 • Ha van rá lehetőséged, fehéríts a fogaidon! Sokkal szebb lesz a mosolyod a képeken és itt sem kell vagyonokat erre költeni, mert ha időben nekilátsz egy jobb minőségű fogkrém használata is látványos eredményeket tud hozni. Ha már régóta gondolkozol fogorvosi fogfehérítésen és megvan rá a lehetőséged is, akkor viszont érdemes ezt a fotózás előtt megejteni, hogy a képeken is élvezhesd már az eredményét!
 • Ne feledkezz el az arcszőrzetedről sem! Uraim, tudjuk, hogy nagyon szexi tud lenni egy jól eltalált borosta, de azért abból is csak a karbantartott verzió a szép. Legyünk nyugodtan önkritikusak, ha inkább “bolhakerítés” az az arcszőrzet, akkor egy simára borotvált arc biztosan jobban fog mutatni majd a képeken. Azonban a borotválkozást is érdemes előző napra beiktatni, mert a frissen vérző sebek és az érzékeny bőr okozta bőrpír sem mutat jól  a képeken.

Mi legyen a frizurával?

TEDD:

 • Mindenképp vágass viszont belőle a fotózás előtt, mert így az egész frizurád ápoltabbnak tűnik majd a képeken.
 • Ápold a szokásosnál picit intenzívebben a hajadat – szánj erre most több időt és energiát. mint egyébként. A fotózás napján pedig a frissen, de legrosszabb esetben is maximum előző este mosott haj a legjobb választás.

NE TEDD:

 • Ne a fotózást megelőző napokban festess! Hagyjál minimum 3 napot a hajadnak a drámaibb beavatkozások és a képek készítése között, mert sokkal szebbnek, természetesebbnek fog hatni, mint frissen festve.

A kezek is fontosak!

TEDD

 • Ne feledkezz el róluk! Sokan vagyunk és sokféle stílusú köröm tetszik nekünk, de a jól hidratált bőr és a diszkrét, ápolt köröm tíz év múlva is szépen fog mutatni a fotókon.
 • Ha gyűrűk is szerepelnek majd a képen, azokat mindenképpen tisztít(tas)suk meg! Amennyiben ezek hordva is voltak fotózás előtt, még políroztatni is érdemes elvinni őket ékszerészhez, meg fogtok lepődni, mennyivel másképp fognak mutatni – az ember hajlamos elfelejteni, hogyan nézett ki az a gyűrű, mikor először kivette a dobozából.

NE TEDD

 • A kevesebb több! Ne a fotózásra csináltass hegyes műkörmöket, légy akár az egyébként tőled megszokottnál is konzervatívabb ezen a téren! Ne feledd, hogy időtálló képeket szeretnél, körmökben nagyon könnyű “megszaladni”: ami ma vagánynak és divatosnak tűnhet, pár év múlva már nevetség tárgyát is képezheti, ellenben a klasszikusan elegáns sosem megy ki a divatból. Körmöknél ez hatványozottan igaz.

A Menyasszonyi Kisokos következő, 4. részében az öltözködés kérdéskörét fogjuk körbejárni. Kövess minket a Facebook-on, hogy te se maradj le róla: https://www.facebook.com/lifeography.hu/

Az itt található képek és tartalmak a Lifeography.hu tulajdonában vannak.